11 Nisan 2013

Üniversitelere ders önerisi

Bence üniversitelerde kadınlara yönelik bir ders koymalılar.
İş hayatında gözyaşlarına hakim olma, kişisel dertlerini işe yansıtmama, baskı karşısında sinirden ses incelmesi ve buğulu bakışları önleme yöntmeleri.

Bir kadın olarak ben de çok zor zamanlar geçirdim. Sinirden delirdiğim anlar çok oldu. Bas bas bağırdığım da üzülüp büzüldüğüm de oldu. Ama gözyaşlarımı akıttığım çok enderdir.
Kadın-erkek eşit diye geziyorsak; onlar neredeyse biz orada olabiliriz diyorsak kadınca hislerimizi - silahlarımızı bu kadar ortaya dökmesek nasıl olur? İlla ki dökülecekse çaktırmadan yapılsa? Erkeklerin eline koz verilmese olmaz mı?

Git ağla tutamıyorsan, umrumda değil. Ben de ağlıyorum sinirden bazen. Ama kapat kendini bir toplantı odasına orada ağla istediğin kadar. Ortalıkta gözyaşları, selpaklar.... Ne gerek var?!

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Belki bu yaziya sebep olanin da "ender" anlarindan biridir? Yok her daim boyle biriyse de onu "kadinlar" sinifina koymaktansa "aglaklar" sinifina koymak daha dogru olmaz mi (illa ki bir sinifa koymamiz gerekiyorsa)? Ve illaki "goz yaslarini tutabilme" egitimi verilecekse universitede degil de ana sinifinda verilse? Sadece is hayatinda aglamasin, geri kalan zamanda ne yaparsa yapain demekten daha empatik bir cozum degil mi? Yanisira hem erkeklere hem de kadinlara İNSANLARİ aglatmama temali dersler tum ogretim hayatlari boyunca verilirse

mnim dedi ki...

Farklı bakış açısı, teşekkürler. Ama yazıya sebep olanın ender anlarından değil, genel eğilimi...
İş hayatında gözyaşı ile çözülen iş pek yok benim edindiğim tecrübeye göre. Ama özel hayatta gözyaşları çözüm olabiliyor bazıları için. Dolayısıyla işhayatının başlangıç adımının atıldığı üniversiteler için önermiştim. Ama size de hak vermedim değil...Seçmeli mi yapılsa anaokulunda?

mnim dedi ki...

İnsanları ağlatmama konususu ise bana pek ütopik göründü. Dünya kendi mutluluğunu önde tutma üzerine kurulu bence. Bunu yapabilenler yapamayanları ağlatıyor. İşte de, dışarıda da...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
Copyright 2009 mynameismelis