20 Şubat 2008

Cicianne oldum!

Annesi ve babasıyla birlikte biz de bekledik onu tam 9 ay! Ve sonunda 18 Şubat’ta dünyaya geldi minik Maya...
Yıllarca konuştuk Özlem’le; “Çocuk doğurmaya nasıl karar veriyorlar, nasıl cesaret ediyorlar, bu dünyaya çocuk getirmeyi nasıl istiyorlar?” diye. 9 ay önce o anladı buna nasıl karar verdiklerini. Öyle kuvvetli bir duygu ki sanırım şu “annelik hissi”, öncelikle enteresan bir şekilde bir anda geliyor. Daha hislerini anlamlandıramadan, anne olmaya karar verdiği an, insanın hayata bakışı hatta hayattaki duruşu değişiyor. Anne adayı yılarca savunduğu tüm tezleri bir anda çürütüp yepyeni bir sayfa açabiliyor. Cevap bulamadığı onlarca soruya bir anda cevap bulabiliyor. Hayattaki amaçlarının sıralamasını değiştiriyor ve bu değişimi “daha önce hiçbir şeyden bu kadar emin olmadım!” diyebilecek kadar rahat karşılayabiliyor. Yani yaşanabilecek en ilginç duygu ve hatta annelere göre en mükemmel duygu.
Ama yine de tuhaf bir durum bence yani özüne bakınca.
Ama iyi ki bu tuhaf durum Özlem’in de başına gelmiş ki ben de cicianne oldum böylece. Çok güzel bir duyguymuş. Şimdi en kısa zamanda mis kokulu cicikızımın yanına gidip onu sevmek istiyorum...

6 yorum:

OiP dedi ki...

çok net söyleyeyim....
annelik içgüdüsü ve anne olma istediğini bir gün bir anda zınk diye içinde hissetmiş ve "artık anne olmak istiyorum" diye gayet sesli ifade etmiş biri olarak, şu yazdıklarını yazamam.
o an ki duygularımı bu kadar net ve güzel ifade edemem.
diyeceğim o ki, bunu bu kadar güzel tarif edebildiğine göre "sanıyosam" ziller senin için çalıyor canım :))
hayırlısı bakalım (!)

mnim dedi ki...

Teşekkür ederim, iyi analiz yapmışım demek :) Senin anlattıklarından da etkilenmiştim zahir.
Bana gelince...Hele bir şu sorulara cevapları bulayım daaa!! O zaman doğuracağım 3-5 tane yavru...

OiP dedi ki...

maşallah maşallah, kedi yavrusu mu bu? herkes zar zor bir tane numunelik yapıyor, bu 3-5 tane yapıcakmış...

Unknown dedi ki...

Uzun yıllar çocuk sahibi olma fikrini birlikte tartışıp tabiri caizse çocuk sahibi olma/olmama konusunda atıp tuttuğum canım arkadaşım :))

Duygularımızı çok güzel ifade etmişsin.Bir sabah kalkıp hemen anne olmalıyım diyen biri olarak en yakın zamanda ,bir sabah bu şekilde uyanmanı en çok isteyen ve cicikızının annesi kadar şanslı olup senin gibi bir arkadaşı olmasını ve kardeşlik kadar güzel bir duygu olan dostluk kavramı ile bir an önce tanışmasını diliyorum.
Seni çok seviyoruz

Maya ve Özlem

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Doğumgündaş olmuşuz desene ben de 18 Şubat'ta doğdum :)

mnim dedi ki...

:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
Copyright 2009 mynameismelis