3 Haziran 2009

Cehalet mi? Görgüsüzlük mü? Kendini bilmezlik mi?

Öğle saatlerinde İçerenköy Carrefour otoparkında arabayı park edip kısacık bir alışveriş turu yaptık. Döndüğümüzde arabanın yanında 4 çocuk (10-15 yaşlarında), anneleriyle birlikte birşeyler yapıyor. Benim aklıma ilk hırsızlık geldi tabi! Bizi görünce koşmalarını beklerken anne bir adım ileri attı, çocuları hala oldukları yerde. Ve o anda anladık ki çocuklar hırsız değil arsız ve pis! Ama anneleri onlardan bin kat beter! İki arabanın arasını tuvalet olarak kullanıyorlar! Bunu yapan kız çocukları, başlarında anneleri ve 50 adım ileride Carrefour ve tuvaletleri!
Annem ve ben hayretler içinde “aaa şurada tuvalet var, oraya gitsenize!!!” cümlelerini sarfederken, anne elinde sigarasıyla pişkin pişkin gülüyordu. Bu kadar çirkinlik olur mu ya? Hiç mi görmediniz? Belli ki İstanbul’da yaşıyorsunuz hiç mi anlamadınız sistemi? Dağ başı değil, Pazar günü Carrefour otoparkı burası. Tarla değil, bahçe değil...
O annenin yetiştirdiği o çocuklar da kendisine benzeyecek doğal olarak. Nasıl gelişmiş bir toplum olacağız peki biz? Herşeyi geçtim “ayıp” kavramını biliriz sanırdım, o da nanay. Deniz arabaya yaklaşırken kız çocukları gayet rahatlardı. Sokakta, ormanda, dağda, bayırda yaşayan hayvanlar tuvaletlerini gizlice yaparken, yaptıklarının üzerini toprakla kaparken; otoparkta annelerinin yanında tuvaletini yapabiliyor insanoğlu... Ne denir ki?

4 yorum:

OiP dedi ki...

Çüş denir!
Hiddetle okumaya giriştim. Önce erkek çocuk sandım (normal değil ama bilindik bir manzara erkeklerin sağa sola işemesi). Bi de ne göreyim! Kız çocukmuş bu haltı yiyenler. Hem de orta yerde!
Üstelik de anaları başında. Yuhh yani!

mnim dedi ki...

"Yuhh yani!" olayın özeti gerçekten. Anaları kızlardan da utanmazdı. Ayy hatırladıkça sinirleniyorum, bu nasıl iş böyle bilemedim...

İsim dedi ki...

Dün Taksim'de yolda yürüken apartmanın birinden sokağa çöp torbası attılar.
Nerede yaşıyoruz biz?

mnim dedi ki...

Ben de bilmiyorum. İlerlememiz gerekirken geriliyor muyuz? Kentleşmeye çalışırken başka birşeyler mi oluyoruz? Bilmiyorum. Umarım birgün bunları normal karşılayan insanlar haline dönüşmeyiz!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 
Copyright 2009 mynameismelis